keskiviikko 19. elokuuta 2009

Seurustelua, tapailua vai kuka mitä häh?!

Jäimme Maggien kanssa pohtimaan seurustelun ja tapailun rajoja. Ja sitä myöten myös termien friends with benefits ja fuckbuddyn rajoja.

Mikä lasketaan tapailuksi? Mitä se vaatii? Ja miten se eroaa seurustelusta? Ja mitä taas seurustelu vaatii? Pitääkö olla tulevaisuudensuunnitelmia, vai voiko seurustella vain seurustelemisen 'ilosta', ilman ajatuksia yhteiselosta, yhteenmuutosta, mahdollisesta perheestä yms.

Entäpä tämä kummallinen sana kuin parisuhde. Jos neiti A ja herra B seurustelevat, onko heillä automaattisesti parisuhde? Vai tarvitaanko siinäkin yhdessäasuminen, ennen kuin parisuhde voi muodostua? Ei kun hetkinen, sehän on avoliitto - KÄÄKS!

Friends with benefits - ystävät, jotka satunnaisesti hyödyntävät mahdollisuutensa seksiin. Eikö?
Fuckbuddy - ihan vain pelkkään panemiseen tarkoitettu toveri. Jos friends with benefits on sellainen, että ystävyys on vahvalla pohjalla muutenkin, fuckbuddyna voi olla joku täysin tuntematonkin henkilö. Vai?

Tähän nyt kaivattaisiin mielipiteitä, miten kukakin nämä termit käsittää. Mielenkiinnosta muiden ajatusmalleja kohtaan :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten nuo termit sitten kukakin määrittelee.

Seurustelu on kai sitä, että molemmat ovat tosi ihastuneita toisiinsa ja toivovat yhteistä tulevaisuutta. Halua olla JUURI hänen kanssaan mikä sulkee pois kiinnostuksen muihin.

Muut versiot (fuckbuddyt ym.) ovat niitä, mistä ei kannata odottaa yhtään mitään - tai sydän särkyy.

Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni tapailun ja seurustelun vertaaminen toisiinsa on kuin vertaisi yliopistoa ja ammattikorkeakoulua toisiinsa-ulkoisesti jotain yhteistä, mutta todellisuudessa ei sinnepäinkään. Eli lyhyesti sanottuna tapailu on tutustumisvaihe ja yleensä mitä enemmän kiinnostusta on, sitä nopeammin homma etenee seurusteluksi. Tapailussa henkilö ei ole sitoutunut vielä ja voi käyttää tilannetta jopa hyväkseen saaden seksiä ja läheisyyttä, vaikka aikamustakaan sitoutua toiseen ei olisi. Seurustellessa sitten on sitoutunut vaan siihen yhteen ihmiseen ja aika näyttää mitä hommasta tulee eli aletaanko yhteenmuuttoa tms. suunnitella. Tietyllä tavalla seurustelukin on siis vielä tutustumisvaihetta.

Jape kirjoitti...

En ota kantaa termien määrittelyyn, mutta toteaisin seuraavaa:
Tarvitseeko sitä yhdessä oloa niin tarkasti määritellä? Ainakan aluksi?
Eikö voisi vain "katsella" pitempään, tarkoitan kuukausia, ja vasta sitten jos yhdessä olo, tekeminen jne. tuntuu mukavalta yhä, niin sitten voisi tarkemmin määritellä että mitähän tämä on.

Tämmöinen ajatus vaan :)

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

Totta kyllä. Lähinnä meitä alkoi Maggien kanssa tämä ajatus mietityttää erilaisten suhtautumisten takia. Tärkeintä tosiaan on se oma suhtautuminen näihin määritelmiin, kukin määrittelee asian itse.

Ja tosiaan, antaa ajan kulua ja määritteiden muokkautua. Näinhän sitä itsekin on joutunut tässä tekemään...