tiistai 2. kesäkuuta 2009

Tapailemisen iloja ja suruja

Viime viikko oli yhtä... no, helvettiä on varmaan kaikista kuvaavin sana. Jahkailen, jahkailen, jahkailen, kääntelen asioita mielessäni mukamas uuteen järjestykseen ja teen johtopäätöksiä perustuen olettamuksiin. Riudutan itseäni pohtiessani synkimpiä vaihtoehtoja, miten tässä tapailemisessa Mikon kanssa voi käydä ja unohdan mahdolliset positiiviset puolet kokonaan. Olen itkenyt viime viikon aikana aivan liian monta kertaa, aivan liian pitkiä pätkiä. Olen uupunut ja väsynyt nyt, vaikka viikonloppuna ratkesi pari asiaa ja sääntöä suhteeseemme liittyen. Mikäs se hieno sana tälle on, posttraumaattinen stressi? Oli mikä hyvänsä - väsyttää.

Nyt kun mietin viime viikon pohdintamyrskyjä ja vuoristorataa, niin olen toisaalta oppinut pari uuttakin asiaa itsestäni, mutta varsinaista selvyyttä omista haluista, toiveista ja odotuksista ei vieläkään ole tullut.

Yritän ajatella järjellä - joidenkin pitkäaikaisten parien alkutarinoita joskus kyseltyäni olen kuullut senkin, että jotkut ovat tapailleet monta kuukautta ennen varsinaista seurustelua.
...Minä olen repimässä hiuksia päästäni ja olemme tapailleet Mikon kanssa vasta kuukauden...
Note #1 - olen siis tosiaan nopealiikkeinen ja kärsimätön tapaus mitä tulee ihmissuhteisiin. Kaikki-mulle-heti-nyt-ja-v*ttu-vähän-äkkiä -tyyliin.
[Tähän ihan välivitsinä - olen todennut parille kaverilleni, että on todella hyvä, etten asu Amerikassa ja lähellä Las Vegasia; olisin tähän ikään mennessä ollut jo ainakin kahdesti naimisissa...]
Note #2 - pitäisikö siis opetella lisää kärsivällisyyttä (jota oleminen ja tapaileminen Mikon kanssa väkisinkin opettaisi, hänen eräänlaisella hasta mañana -asenteellaan) vai pitäisikö etsiä joku, joka sietäisi kärsimättömyyttäni ja osaisi elää sellaisen kanssa?
Note #3 - muista, että vain muutos on pysyvää. Olisiko minunkin siis aika alkaa hieman muuttaa kärsivällisyysastettani tässä asiassa?

Mitä sitten tunne sanoo?
Sepä vasta onkin vaikeatulkintainen juttu. Mitä tosiaan tunnen?
* Faktaa on se, että tunnen mustasukkaisuutta. Faktaa sekin, etten ole sellaista tuntenut kenenkään kanssa aiemmin - pitäisikö sen kertoa minulle jotain?
[Mustasukkaisuus ilmenee, kun luen hänen muille kirjoittamiaan kommenttejaan siltä sivustolta, jonka kautta olemme törmänneet (tällä hetkellä siis mielestäni kyseessä täysin typerä ominaisuus sillä sivustolla, miksi täytyy nähdä ystäviensä kommentit... mur.) ja kommenteista monet väistämättä ovat flirttailevia. En halua hänelle kimpaantua asiasta kuitenkaan, koska olen itsekin samanlainen flirttailija. Mutta voisin sietää ne -kenties- paremmin, jos tietäisin tässä jutussa olevan jotain vakautta ja uskollisuutta.]
* Haaveilen arjen viettämisestä hänen kanssaan. Ajatukseni on siis kiitänyt jo jonnekin puolen vuoden-vuoden päähän, kun oikeasti voisi (ehkä?) olla toisen lähellä enemmän.
Nopea ajatuksenjuoksuni on aina ollut rasite suhteita kehitellessä. Siinä missä minä jo näen toisen puoliskon istumassa keinutuolissa kanssani harmaantuneena ja mahdolliset lapsenlapset jalkojenjuuressa pyörimässä, ei toinen ole välttämättä vielä miettinyt edes niin pitkälle, että hankkisimme omia lapsia - tähän täytyy kyllä todeta, etten minäkään omia lapsia ajattele, ne vaan jotenkin kuuluvat kuvaan mukaan tuota keinutuoli-kuvajaista miettiessä.

Mitä Mikko sitten sanoo?
Kun lopulta hänelle sain pohdintojani avauduttua ja tehtyä selvitystä - tämä siis vasta ensimmäisen kerran torstai-iltana, kun sain avauduttua edes jonkin verran; sitä ennen hänen sunnuntain lähdöstään lähtien lievää ahdistusta, miettimistä ja itkeskelyä, kun vielä haistoin hänet asunnossani - hän kertoi minulle, että hän suosii ennemmin tapailua kuin suoraa vakinaistumista seurusteluksi. Vähemmän suunnittelua, vähemmän selvitysvelvollisuutta.
Minua oli koko viikon vaivannut hänen sunnuntainen toteamuksensa muiden tapailemisesta samaan aikaan - "tällä hetkellä ei, ei riittäisi energia moneen naiseen yhtä aikaa." Penäsin häneltä, että miten sitten on uskollisuuden laita tässä tapailussa. Eli jos johonkuhun toiseen tarjoutuu mahdollisuus seksin osalta, niin kieltäytyisikö hän vedoten siihen, että tapailee. Vastauksena sain, että tilanteen ja omantunnon mukaan. Juttu jäi kesken torstai-illan osalta, koska molemmilla tuli nukkumaanmeno vastaan - minä kun alan eniten pohtia ja kirjoitella aina myöhään iltaisin. Minä menin nukkumaan ahdistuneena, itkuisena ja varmana siitä, että koko juttu taitaa jäädä tähän.

Koko perjantain mentyä töissä pinna kireällä, kyrpä otsassa ja fyysisesti ahdistaen - hetkittäisten prakaamistuntemusten kera - ja nettiyhteyden vielä kotona kenkkuillessa, sain lopulta illalla sanaisen arkkuni auki mesessä Mikolle jutellessa. Ja mikä toisaalta hälyttävintä, täysin ilman kyyneleitä - kun suuret tunteet on kyseessä, niin minähän itken (kuten olen kertonut täällä), mutta nyt silmäni olivat kuivat ja kirjoitin päättäväisesti omat ehtoni. Sanoin, että minulle tapailemisemme oli alusta lähtien ollut niin, että muihin ei koskettaisi ja ottaisin sen huonona kohteluna itseäni kohtaan, jos mitään lupausta uskollisuudesta ei tulisi. Jätin hänet miettimään sanojani päiväksi - nukkumaanmenoaika iski taas vastaan - ja lauantaipäivä meni töissä ja vapaa-ajalla ilman sen suurempaa mietintää ja ahdistusta, lopultakin.

Illalla sitten juttelimme jälleen mesessä aiheesta. Saimme selvitettyä keskenämme pelisäännöt tälle tapailulle - Mikko kun kertoi lopulta hieman tuohtuessaan oman näkökantansa ihan pätevine perusteluineenkin; jopa niin, että käsitin asian ja aloin nähdä muuallekin kuin oman mieleni peikkoluolaan. (Edistymistä siis havaittavissa?)

Tilanne on siis tällä hetkellä se, että jatkamme edelleen tapailuamme. Uskollisuus on molemmin puolin sitten omantunnon ja tilanteen mukaan. Ei hänkään ollut varsinaisesti toisen tapailua samaan aikaan ajatellut ennen kuin olin asiaa häneltä kysynyt ja hän vastasi vain rehellisesti, että se on tosiaan tilanteen mukaan - hän kun ei kehitä oletustilanteita mielessään kuten minä tekisin ja miettisin, miten toimia. Siinä vaiheessa, jos tämä kehittyy seurusteluksi, on säännötkin sitten erilaiset.

Lauantai-illan keskustelun jälkeen mieleni on ollut omituisen tyyni. Eilen totesin rakkaalle ystävälleni hänen kysellessä mielentilaani kerrottuani hänelle noista säännöistä, että toisaalta tämä on sopiva ratkaisu molemmille puolilleni:
a) sinkkuminäni on tyytyväinen, etten ole kokonaan sidottu. En suoranaisesti hakeudu sellaiseen tilanteeseen, että mahdollisuus toiseen ihmiseen tulisi, mutta jos tällainen tilanne tulee vastaan, niin - omantunnon mukaan.
b) se puoli minussa, joka haluaa käpertyä yhden ja saman ihmisen kainaloon rauhoittuu myös kummasti - vaikka kesä menisi miten reissatessa, niin yksi on ja pysyy kuitenkin vierellä ja ajatuksissa.

Ehkä tämä tästä vielä joku päivä siis. Siihen mennessä pidän silmäni auki ja omatuntoni puhtaana, kärsin satunnaisista mustasukkaisuuden poltteluista ja totean niiden päälle, että ainakin sydämeni on toiminnassa - ja odotan aina yhtä suurella innolla seuraavia tapaamisiani Mikon kanssa.


26 kommenttia:

liatia kirjoitti...

Onko teidän moraalikäsitykset samanlaiset, kun sovitte tekevänne asioita omantunnon mukaan?

Itse olen sitä mieltä, että horjuttaa vähän suhdetta, mikäli jo tapailu vaiheessa käy paneskelemassa muita. Ainakin minun luottamukseni olisi menetetty, mikäli vielä parien treffien jälkeen, mies etsisi panoseuraa muualta. But that's just me. :)

Minullakin on ongelmia kärsivällisyydessä, sillä aina ei vain pysty tulkitsemaan miehiä oikein. Mutta tuo kärsimättömyys taitaa olla naisten ongelma. :p Itsekin välillä kuvittelen suhteen etenemistä, en kyllä ikinä naimisiin menoon tai lasten hankkimiseen asti, mutta kuitenkin varmaan parin vuoden päähän. En mielestäni rakentele pilvilinnoja.

Mou Rire kirjoitti...

liatia,
ihan niin tarkkaan ei kuitenkaan puhuttu moraalikäsityksistä. Hänelle moisen säännön hyväksyminen voisikin tehdä tiukkaa, jos toteaisin ohimennen, että olenhan ollut tässä toinen nainenkin varatulle miehelle aiemmin...

"Ainakin minun luottamukseni olisi menetetty, mikäli vielä parien treffien jälkeen, mies etsisi panoseuraa muualta."
Se tässä juuri onkin - sitä ei varsinaisesti etsitä. Tiedän, että Mikolla on paljon naispuolisia ystäviä, joidenka luona hän käy ja tulee käymään tässä kesän mittaan. Toki, en tiedä tarkemmin hänen suhtautumistaan kuhunkin naiseen tai mikä heidän historiansa on ollut, mutta jos näillä reissuilla tulee tilanne vastaan, että tarjoutuisi mahdollisuus, niin silloin kuunnellaan omatuntoa.

Toki, en tiedä, haluaisinko kuulla, jos näin oikeasti kävisi, että omatunto antaa Mikolla myöden ja hän menisi jonkun toisen matkaan. Todennäköisesti saisin sellaisen revin-silmät-sun-päästä-ja-hirtän-sut-munista-kattoon -raivokohtauksen (ja mielestäni ihan oikeutetusti, olkoonkin vain kuinka pelkkä tapaileminen kyseessä) ja heittäisin koko ihmisen pellolle. Minä suuttuneena ja raivostuneena on minullekin vielä vieras käsite - kukaan ei ole uskaltanut minua loppuun asti ärsyttää, että tosiaan kilahtaisi kunnolla...

Nuo minunkin pilvilinnani keinutuolielämästä sellaisia ohimeneviä mielikuvia ja kuvajaisia. Tyypillistä Oinasta lähinnä - suuria visioita löytyy, mutta varsinaisia rakennusohjeita niiden aikaansaamiseksi ei löydy eikä ehditä suunnitellakaan, ehtii näet jo toiset asiat innostaa siihen mennessä... :p

Neiti H. kirjoitti...

Mielenkiintoisia pohdiskeluja...

Pilvilinnoista... en oikeastaan näe niitä pilvilinnoina, jos ne eivät ole täysin ruusunpunaisia. Itse ainakin yleensä alan jossain vaiheessa (jos pidän miehestä ja koen, että hänessä on potentiaalia) alan pohtia tulevaisuutta. Itsekin näen asiat juuri suurin piirtein keinutuoliin asti, mutta pohdinnoissani yritän realistisesti nähdä millainen elämä meillä olisi yhdessä tuon miehen kanssa. Mietin siis etukäteen kuinka hyvin minä solahdan hänen elämäänsä ja hän minun. Mitkä ovat vaihtoehtomme, siis tyyliin missä asumme jne. Kyse on siitä, että mietin valmiiksi asioita joista saattaisi tulla myöhemmin ongelmia jolloin jos näkisin asiast varsin mahdottomina laittaisin jarrut päälle ja toteaisin, että ehkä tästä ei taida tulla mitään.

Omantunnon mukaan... tuossa ei ole mitään vikaan, koska vaikka oltaisiin aviossa jne. (jolloin yleensä tehdään ns. hiljainen sopimus siitä, että muiden kanssa ei vehdata, tai ainakin viimestään siinä vaiheessa siis) niin silti todellisuudessahan nämä tilanteet menevät aina omantunnon mukaan, sillä tavalla niitä syrjähyppyjä ja salarakkaita tulee. Kyse on siis siitä, että toiseen pitää vain luottaa. Jokainen on vastuussa vain omista teoistaan ja jos oma omatunto on puhdas niin onhan se helpompi elää. Toki jonkinlaiset pelisäännöt on tehtävä tai ainakin tehtävä toiselle selväksi esimerkiksi juuri se, että "Minua loukkaa se, jos sinä olet vielä jonkun muun kanssa" jne. Toistahan ei varsinaisesti voi pakottaa tekemään tai jättämään tekemättä mitään.

Samoin, täytyy sanoa se, että olen usein miettinyt, että voisin jopa olla valmis ns. avoimeen suhteeseen tms. mutta se tarkoittaa silloin sitä, että molemmilla on yhtäläinen oikeus käydä vieraissa. Samoin itse haluaisin olla tietoinen toisen puuhista, koska se valehteleminen ja kertomatta jättäminen satuttaa minua ainakin eniten. Koska silloin alkaa epäillä kaikkea muuttakin mitä toinen on sanonut ja tehnyt.

Mustasukkaisuuskin on vain merkki siitä, että toinen merkitsee jo aika paljon itselle. Jos et tuntisi mustasukkaisuutta, niin todennäköisesti tuo henkilö olisi aika merkityksetön. Eli mustasukkaisuuskaan ei ole negatiivinen tunteena, mutta jos alat toimia sen mustasukkaisen mielen mukaan ja vahtia toisen sanomisia ja tekoja, niin sitten se mustasukkaisuuskin on ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Voi tyttö hyvä mihin olet pääsi pistänyt. Jos mies ei vielä muutaman tapaamisen jälkeen ole vakuuttunut siitä, että haluaa VAIN sinut, niin anna olla. Miten muka tilanne voisi edistyä hyvällä tavalla? Muistan kuulleeni sanonnan, että älä pelaa niin isoilla panoksilla mitä sinulla ei ole varaa menettää. Panoksena on sinun sydämesi, miehellä näyttää olevan vähemmän pelissä.

Minna 34-v

Mou Rire kirjoitti...

Neiti H.,

Jep, realistinen näkemys kannattaa kyllä luoda mieleensä ennen kuin tekee kovin suuria päätöksiä. Solahdin Mikon arkeen hyvin silloin kun hänen luonaan kävin ja lapsi oli läsnä, itsellekin sukulaislasta todella paljon hoitaneena lapsen huomioon ottaminen luonnistuu ilman sen suurempia pohdintoja.

Ja mitä sanoit omatunnosta - näinhän se menee.
Itsekin miettinyt sitä avointa suhdetta joskus, tosin ajatellut sen vasta siihen vaiheeseen, kun on jo pitkälle vakiintunut suhde muuten takana ja alkaa ehkä hieman kyllästyäki. Eli siis tyyliin, jos haluaa seksin puolesta kokea jotain uutta välillä, niin saa lähteä kokemaan - kunhan käyttää kumia eikä tuo meidän yhteiseen sänkyyn sitä toista.

Ja yritän hillitä sitä mustasukkaista mieltä, ettei tulisi mitään yliampuvia tekoja tehneeksi. Aina tottunut hillitsemään ja kontrolloimaan itseäni, joten menee jo aika sujuvasti. :)

Mou Rire kirjoitti...

Minna 34-v,

Kiitos kommentista.
Yritän nähdä tilanteen Mikonkin kautta ja ymmärtää hänen pointtiaan - hänellä kuitenkin liki vuosikymmenen seurustelusuhde (karikkoinenkin) takana, josta se ihana pieni lapsi kuitenkin syntynyt. Lisäähän se varovaisuutta sitten uuden vakavamman suhteen solmimiseen. Välimatka tuo myös oman lisänsä koko hommaan, tapaamisia ei pysty järjestämään ihan niin useasti kuin toivoisi eikä sitä kokonaisvaltaista mielikuvaa toisesta kuitenkaan luomaan niin herkästi.

Haluan nyt vielä pysyä lievästi toiveikkaana kuitenkin, että tästä jotain kehittyisi. En liian innokkaana, mutta toiveikkaana :)

Anonyymi kirjoitti...

Tilanteissa on aina monta puolta. Olen pitänyt ohjenuoranani alkaa seurustelemaan sellaisen miehen kanssa, joka on heti alkuun näyttänyt olevan minusta vähintään yhtä kiinnostunut kuin minä hänestä . Sillä strategialla olen pärjännyt hyvin ja hääkellot soivat elokuussa kahden vuoden seurustelun jälkeen!

Totta kai vuosien varrella on ollut tilanteita, jolloin on ollut pakko myöntää itselleen että minä taidan tässä olla se kiinnostuneempi osapuoli. Sen verran olen osannut suojella itseäni, että olen jättänyt asian sikseen, vaikka se olisi ollut kuinka vaikeaa. (Ja vaikka olisi kuinka panettanut. Olen tarpeen tullen hakenut eri miehen fyysisiä tarpeita täyttämään. Minulle on ollut hyväksi, etten ole särkenyt sydäntäni yrittämällä vakuutella itselleni miehen olevan tosi ihastunut minuun, jos hän ei oikeasti ole ollut.)

Tsemppiä!

Minna 34-v

Mou Rire kirjoitti...

Minna 34-v,

Waude, hienosti onnistunut siis! Onnea tuleviin häihin :)

Toi strategia täytyykin pitää kyllä mielessä tässä... Hiipiihän sekin tietysti väistämättä mieleen, että käykö tässä samalla tavalla kuin syksyllä, että olen taas se kiinnostuneempi osapuoli. Aika näyttää.

Ja kiitos tsempittämisestä! Toivottavasti luet jatkossakin, miten tämä homma tosiaan etenee :)

Maggie kirjoitti...

Pidä ittes naisena. Muista että olet kunnioituksen ansainnut. Lue se kirja, ja mieti miten asia omalla kohdallasi toimisi, jos olet tyytyväinen sen jälkeenkin... hyvä on. Jos kaipaat muutosta, ryhdy toimiin =)

Mou Rire kirjoitti...

Maggie,
Jep, kirja täytyy hakea luettavaksi, kun se paikalliseen kirjastoon saapuu takaisin edelliseltä lainaajalta. (Muillekin tiedoksi, että kyseessä siis Jude Deveraux'n kirja Tunteiden talo. Sain suosituksen sen kirjan lukemisesta tähän tilanteeseen...)

Ja pidän itseni naisena - eihän tässä vähempään voi tyytyä ;D

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

On tavallaan mielenkiintoista, mutta samalla hämmentävää lukea nuorten naisten, kuten sinun Mou Rire ja liatian blogeja ja näitä "suhdekuvioitanne". Molemmilla on samoja oireita: Hirveä hätäily ja stressaus! Liatiakin sanoo, että hän ei ole seurustelusuhdetta hakemassa ja sitten on ihan hermona, jos mies ei ole 24/7 kyljessä kiinni kokoajan "käytettävissä". Mikä hätä teillä on? Vaikka nyt ei eletä kuin "ennen vanhaan" niin mitä ihmeitä pitäisi tapahtua kuukaudessa? Jonkun Minna 34-v:n lausunto on ihan omituinen: jos muutaman kerran jälkeen ei osoiteta jo vakavaa sitoutumista niin siten saa mies mennä? Käsittämätöntä!

No en kenenkään mieltä halua pahoittaa, mutta sanoisin, että rauhoitu Mou Rire. Sillä Mikolla on lapsi ja - yllätys yllätys - se saatta olla hänelle se tärkein(kuinka montakertaa nainen sanoo, että lapset tulee sitten ensin? Minulla on tästä omakohtaista kokemusta muuten kun eräs ex-deitti, YH-äiti ilmoitti että lapset (2 kpl) ja hän sekä perheen koira tulee ensin ja minä tulisin sitten siellä viidentenä, ehkä...). Mutta kylä sinäkin siihen joukkoon mahdut varmasti, kun et vain hätäile ja hermoile. Sillä kun voi kyllä pilata asioita.

Kärsivällisyttä :)

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

en voi muuta sanoa "puolustukseksi" kuin tämä perinaisellinen kärsimättömyys. Ja se valitettava kaikki-mulle-heti-nyt -asenne.
Sitä on omalla tavallaan ihan kateellinenkin muutamalle ystävälleen, joilla on jo monen vuoden ihmissuhde takana ja itsellä ollut pisin suhde kolme kuukautta ja loput sitten olleet hieman epämääräistä säätöä ennen kuin nyt on tämä tapailu tullut kyseeseen. Toki, järkipuoli minussakin sanoo, että herranen aika, jokainen ihminen on erilainen, se mikä on toiminut ystävilleni, ei ole selvästikään toiminut minulle.

Ja kyllä, lapsi on Mikolle tärkeä ja rehellisesti sanottuna arvostan häntä siitä hyvästä, että hän pitää lapsen etusijalla. Muistan syksyllä jutellessamme, että hän sanoi miettivänsä ja harkitsevansa ennen kuin pikkuisen pääsisin näkemään. Totesin jo silloin mielessäni, että pisteet hänelle siitä.

Kyllähän tässä on kärsivällisyys kummasti kasvanutkin taas. Opettavaista. Nyt ei olla kyllä oltu tuon lauantaisen keskustelun jälkeen kuulolla mitenkään. Tiedän, että Mikko on reissussa kaveriensa luona tämän viikon, joten en ole häirinnyt, eikä hänkään ole viestejä lähetellyt tai soitellut.

Oppia ikä kaikki tässä siis... :) Odotellessa ja uusia (muihin asioihin liittyviä) suunnitelmia punoessa.

Kiitos rohkaisusta Japelle vielä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon onnitteluista jo etukäteen!

Yhdyn Maggien näkemyksiin itsensä kunnioittamisesta. Tuota kirjaa en ole lukenut.

Onkohan Jape ollut koskaan todella rakastunut? Silloin ei ole mielenkiintoa muita miehiä tai naisia kohtaan.

Sitoutuminen tulee ilmaistua aikanaan (sanalliset valat tai rinkulat) vaikka se on ollut molempien mielessä selvä asia alusta saakka!

Minna 34-v

Jape kirjoitti...

Minna 34-v "Onkohan Jape ollut koskaan todella rakastunut? Silloin ei ole mielenkiintoa muita miehiä tai naisia kohtaan."

Olen ollut, mutta yleensä etäisesti ja kohteen tietämättä, jotain nuoruuden kouluihastusta lukuunottamatta.

Parisuhteessa en ole koskaan ollut.

Jape kirjoitti...

Mou Rire: "Sitä on omalla tavallaan ihan kateellinenkin muutamalle ystävälleen, joilla on jo monen vuoden ihmissuhde takana ja itsellä ollut pisin suhde kolme kuukautta ja loput sitten olleet hieman epämääräistä säätöä ennen kuin nyt on tämä tapailu tullut kyseeseen."


En tiedä lohduttaisiko sinua se (vaikka pahus menin sen jo tuossa edellisessä viestissä paljastamaan) jos kerron sinulle, että minulla ei ole ollut niitä nyt tässä puheena olevia ihmissuhteita ikinä, eikä edes kolmen kuukauden suhdetta.
Että ei sinulla vielä huonosti ole asiat :D

Olet selvästi vilkas ja pirteä nuori nainen, Mou Rire, joten ehdit tehdä ja kokea vielä paljon ja kaikenlaista kivaa kunnes tule tähän ikään, jossa minä olen :)

Tsemmpia matkaan ja älä murehdi ! :)

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

ja tuskin vielä loppuukaan siinä iässä vielä iloisuus, pirteys ja se kaikenlainen kiva ;)

Enkä nyt tiedä, lohduttaako, mutta ainakin tietää, että voi siinä niinkin sitten käydä :P

Kurkkaapa muuten myös toista blogiani, profiilin kautta pääsee helpoiten... kirjottelen sinne tässä huomenna vissiin ihan kunnon merkinnänkin ekasta illasta, toista iltaa tehdessä... :p

Jape kirjoitti...

Mou Rire: "Enkä nyt tiedä, lohduttaako, mutta ainakin tietää, että voi siinä niinkin sitten käydä :P"

Niin, tämä on hyvä tiedostaa ja kannattaa arvostaa niitä kokemuksia joita on jo saanut. Ne on aina plussa. Parempi edes jotain "aikaisemmin" kuin ei mitään koskaan. Myöhemmin ei voi muuta kun murehtia mitä on mahdollisesti menttänyt ja mitä olisi voinut olla. Mutta aikaa vielä on, ainakin sinulla Mou Rire :)


Mou Rire: "Kurkkaapa muuten myös toista blogiani, profiilin kautta pääsee helpoiten"

Jaaha, sanoinhan että olet vilkas ja pirteä nuori nainen. :)
Täytyykin seurailla :)

Jape kirjoitti...

"Täytyykin seurailla :)"

Siis blogia tietenkin :)

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

"Siis blogia tietenkin :)"

Jos löydät tarkemmin, niin saahan sitä aina kahville pyytää :p

Jape kirjoitti...

"Jos löydät tarkemmin, niin saahan sitä aina kahville pyytää :p"

No tuskin löydän tuon tarkemmin ilman lisäapuja. :)

Toisaalta on kyllä sinne suunnalle tarkoitus tulla tipuja bongamaan ja jos löytyy sopivia niin otan tietty, valokuvan ainakin ;)

Paljon riippuu kyllä keleistä, liian märkä ei ole hyvä... :D

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

kah, sehän äity ihan kaksmielisyyksiä lateleen ;D
*hykertelee*

Jape kirjoitti...

Mou Rire: "kah, sehän äity ihan kaksmielisyyksiä lateleen ;D"

No nämä on niitä harvoja Japen "tähtihetkiä" kun jotain näppärää lohkeaa :)

Ei näitä usein tule...

Onko muuten tuo profiilikuvasi kuinka tuore? ;)

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

silloin harvoin kun napsahtaa, niin hyvin onnistuu näimmä ;D

Eilen laitoin profiilikuvankin itelleni, näpsin kuvia tuosta kaulakorustani perjantai-iltana. Ollut jo pidemmän aikaa tarkoitus laittaa tuosta kuva profiilikuvaksi ja energiapuuska iskee aina yleensä silloin kun pitäisi nukkumaan mennä, kun seuraavana aamuna on aikanen herätys ja pitkä päivä tiedossa töiden osalta, niin... :D

Miltäs vaikuttaa? :)

Jape kirjoitti...

Mou Rire: "Eilen laitoin profiilikuvankin itelleni, näpsin kuvia tuosta kaulakorustani perjantai-iltana"

Kaulakorusta?
Hyvä että deletoin tekstini tuon lauseeni "Onko muuten tuo profiilikuvasi kuinka tuore?" jälkeen pois, se ei ehkä olisi enään mennyt huumorilla... :)

Mou Rire: "Miltäs vaikuttaa? :)"

Vaikea hahmottaa, kun kuva on niin pieni, vaikka katsoisi profiilistasi "isona" niin on edelleen aika pieni. En uskalla sanoa, mikä vaikutelma tulee ensiksi mieleen nyt :)

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

"Kaulakorusta?"
Jep, kyseessä tosiaan kaulakoru - lasisydänriipus organza- ja satiininauhassa. Levitin sen pöytätabletin päälle. Sydän itsessään ihanan hehkuva, sen takia halusin sen kuvaksi.

"Hyvä että deletoin tekstini tuon lauseeni "Onko muuten tuo profiilikuvasi kuinka tuore?" jälkeen pois, se ei ehkä olisi enään mennyt huumorilla... :)"
Muah. Voin vain kuvitella, mitä olit kirjottanut :D