tiistai 14. heinäkuuta 2009

Vaihtamalla paranee?

Kuten jo edellisen merkinnän kommenteissa totesin, on tapailu minun ja Mikon kanssa päättynyt. Keskustelumme aiheesta kävi kivuttomasti mesessä lauantai-iltana:

Aloitin juttelun, kyselin kuulumiset ja sitten kerroin jälleen miettineeni asioita ja päätyneeni siihen, että meidän on parempi lopettaa tämä tapaileminen. Mikko kysyi syytä tähän ja kerroin minua häiritsevän sen, että koko touhu ei tunnu mitenkään tasapuoliselta, että muistini mukaan minä olen joka kerralla tapaamista ehdottanut ja järjestänyt. Hän myönsi tämän, totesi päälle, että hänellä auto sellaisessa kunnossa, ettei pysty niin helposti edes lähtemään liikkeelle eikä halua maksaa reilusti kalliimpaa hintaa joukkoliikenteestä päästäkseen paikasta toiseen. Sanoi, että teen itse kuitenkin omat päätökseni. Totesin hänelle, että vaikuttaa olevan ihan oikea päätös, kun ei hän tuon enempää vastaankaan laita. Mikko ilmoitti, ettei hän ketään ala kerjäämäänkään tapailemaan kanssaan. Hymähdin, ettei vastalauseen esittämistä lasketa vielä kerjäämiseksi. Mikko ihmetteli, mitä hyötyä siitä vielä olisi - sanoin, ettei jäisi tosiasioita kertomatta.
Mikko sanoi, että tosiasia on, että hän tykkää tapailla kanssani, koska viihtyy seurassani.

Ja tuon jälkeen jatkoimme juttelua täysin normaalisti. Editorini totesi tämän kerrottuani, että melkoisen casual break up.

Ei kyyneleitä, ei sen suurempia tunteenpurkauksia kummaltakaan puolelta. Tosin olin omat itkuni jo itkenyt perjantaina Houkutuksen läsnäollessa ja hänelle koko tarinan kertoessani.

Hmm, täytyy nimetä tämä Houkutus, herra numero 10, jotenkin uudestaan. Harri Houkutus rimmaisi jotenkin, joten olkoon hän Harri tästä eteenpäin. Ja kenties Hartsa jossain välissä, lempinimenä :p

Harri saapui luokseni perjantaina ennen iltaseitsemää - työvuoroni puhelimen ääressä jatkui vielä kahdeksaan asti. Harri tiesi tämän jo ennalta ja osasi siis varautuakin, että häivyn välillä toiseen huoneeseen puhumaan soittajille. Keitin meille kahvit ja juttelimme sohvalla. Vuoroni päättyi ja juttu vain jatkui... Vasta joskus iltakymmenen aikaan Harri rohkaistui suutelemaan minua - sanoi miettineensä sitä jo jonkin aikaa, mutta ei ollut varma, miten reagoisin. Hän suuteli minua uudestaan ja totesi rauhallisesti, että hän on tullut jo siihen johtopäätökseen illan aikana, ettei halua tämän jäävän vain yhteen tapaamiskertaan. Ja jätti minut tupakalle lähtiessään sohvalle miettimään, että kaverina vai muutenkin...

Puhuimme pitkään, juttelumme polveili. Harri tuli uudestaan lähemmäs, suuteli varovaisesti, sitten väkevämmin... Minä kuitenkin vihelsin pelin vielä poikki - eteneminen ei vain tuntunut siinä kohtaa oikealta. Harri pyysi minua katsomaan häntä silmiin, kun välttelin hänen katsettaan ja sanoi minulle, jälleen rauhallisesti, että meidän ei tosiaankaan ole mikään pakko edetä yhtään pidemmälle - voisimme jättää tilanteen siihen puoleksi tunniksi, tunniksi tai koko illan osalta ja hän voisi lähteä kotiin, jos minusta siltä tuntuisi. Kävimme molemmat sauhuilla ja takaisin sisälle palattuamme Harri kysyi minulta Mikosta, minkälainen juttumme oikein on ollut. Ja minä kerroin koko tarinan, viime syksystä lähtien.

Siinä, kun tarinaani kerroin ja mietin... totesin ennen loppuun pääsemistä ääneen, että ei tämä kuulosta kyllä hyvältä enää omissa korvissanikaan. Harri sanoi minulle, että vaikken häneen vaihtaisikaan, olisi minun parempi jättää Mikko, koska siitä hommasta ei tulisi sen valmiimpaa. Myönsin vaisusti, että niin se kai on tehtävä.

Menin vielä hänen seurakseen parvekkeelle sauhuille. Harrin lähtiessä takaisin sisään jäin vielä istumaan ja vastasin hänen kysyvään katseeseensa toteamalla, että tulen kohta. Hän tajusi mistä oli kysymys ja kun hän oli saanut oven kiinni perässään, aloin itkeä. Niitä hiljaisia kyyneleitä, joita olen tottunut itkemään. En osaa sanoa tarkalleen mitä itkin: menetettyjä haavekuvia, hitaasti syttynyttä järjen valoa, omien toiveiden ja halujen tietämättömyyttä - ehkä niitä kaikkia.
En kuitenkaan jäänyt parvekkeelle pitkäksi aikaa, tätä kyynelille antautumista kesti ehkä pari minuuttia ennen kuin tulin takaisin sisälle, pää painuksissa, suunnaten keittiöön juomaan lasin vettä ja pyyhkimään poskilta vielä muutaman tipan pois. Hymyilin vaisusti Harrille mennessäni hänen ohitseen ja kun palasin sohvalle, tuntui hyvin luontevalta käpertyä Harrin kainaloon ihan vain olemaan.

Juttelimme rauhalliseen tahtiin tuon jälkeen. Harri kertoili erilaisia hänelle tapahtuneita tilanteita ja sattumuksia, minä nauraa käkätin sohvalla maaten pää hänen sylissään. Olin jo sanonut hänelle, että hän saa jäädä yöksi eikä tarvitse välttämättä sohvallakaan nukkua vaan voi tulla myös viereen - Harri huokaisi helpotuksesta tässä kohtaa, hän kun oli jo ehtinyt henkisesti valmistautumaan nukkumaan myös sohvallani.

Ja lopulta, hänen tarinoitaan kuunneltuani:
"Mä taidan olla jo sen verran rauhoittunut ettei omatuntokaan enää soimaa."
Harri katsoi minua jännittyneenä. "Mitähän tuo tarkalleen ottaen mahtaa tarkoittaa?"
"Vink vink", sanoin ja virnistin.

Siirryimme makuuhuoneen puolelle... ja niin Harrista tuli herra numero 10... ;)

**

Seuraavana päivänä kävin ystäväni luona suuremmassa kaupungissa. Miettiessäni näitä herrojani hymähtelin itsekseni nähdessäni DNA:n mainoksia katukuvassa - "Vaihtamalla paranee."

Niinpä. Mutta miten, niin siitä lisää ensi kerralla.

15 kommenttia:

Neiti H. kirjoitti...

On se kummallista... Onko näiden tällaisten miesten kohdalla kyse halusta olla vapaa, siis sitoutumispelosta??? Minua ärsyttää ainakin omalla kphdallani hieman vastaavanlaisissa tapauksissa se, että kaikki on ikään kuin hyvin niin kauan kun mennään miehen pään mukaan. Sitten kun edes jollain tavalla, vaikka ei edes suoraan, esittää jotakin joka vaatisi jonkinlaiseen tasapuolisuuteen, niin sitten ei enää kelpaakaan.

Siinäpä sitä sitten vasta tuntee olevansakin arvokas, tuntee todella, että niillä asioilla joita teki toisen eteen tai yhteiseksi hyväksi ei ole mitään merkitystä. En ole katkera, olen ehkä joskus ollut hieman tyhmä tai luottanut liikaa siihen, että toiset olisisvat myös valmiita joustamaan jne. Mutta kun en minä jaksa alkaa vaikeaksikaan, en jaksa alkaa rakentaa draamaa jostakin mitättömästä asiasta, ehkä sitten näköjään kuitenkin pitäsi... olen jopa miettinyt, että käsittävätkö miehet tämän tällaisen ns. draaman jotenkin sellaisena, että nainen siinä tiedostamattaan osoittaa tunteensa. Eli ts. nyt se nainen huutaa ja räyhää... ahaa ehkä se todellakin pitää musta.

No mutta hei, ne miehethän siinä jotain menettää eikö :D Jos ei kelpaa, niin ei väkisin...

Mou Rire kirjoitti...

Neiti H.

Jep, kummallista tosiaan. Mutta kai se jotenkin näin menee, että "kah, se nalkuttaa taas. Heh, se hassu rakastaa mua - nalkuttakoon."
Mutta ei sitä tosiaan aina jaksa ilman vastakaikua nalkuttaakaan.

Ja tosiaan - menetyshän se, miehille ;)

Sitoutumispelosta - muistaakseni kirjotin blogiinkin, mutten nyt muista varmaksi, mutta kysyin Mikolta, että haluaako hän sitoutua. "Ehkä, joskus" tuli vastaus.
Tosin mietin hänen kohdalleen tätä tilannetta - hän kuitenkin elänyt nuoruusvuotensa pitkässä suhteessa eksänsä kanssa. Jos siis elää nyt niitä "menetettyjä" sinkkuvuosia? Se ehkä jotenkin selittäisi tätä käytöstä, mutta ei silti ole kovin hyväksyttävää, jos haluaisi tosiaan toisen kanssa jopa olla ja elää, mutta piilottaa sen pakoiluun.

No, mutta mitä minä suotta enää murehdin Mikosta. Harri tulossa tänne - jo kolmatta kertaa, huh - lauantaina, yöksikin jäämässä. Jonkun kanssa ainakin asiat siis alkaneet hyvin rullata... ;)

Maggie kirjoitti...

Perhana.... tuun ottaa teit kumpaaki koht korvast kii ja ravistelee ku siel sauhuil käytte :P

Mou Rire kirjoitti...

Maggie,

x)
Minulla kuitenkin hyvin satunnainen pahe, Harrilla pahempi. Ravistele sitä munkin edestä, mä saatan viel tintata takasin jos korvaani käyt kiinni :p

Maggie kirjoitti...

Etkä tinttaa, koska olen suloinen, ja hellyttävä ja välitän sinusta ja sinun hyvinvoinnistasi koko sydämestäni. Ja jos Harri polttaa koko ajan niin se pahentaa sun pahaa tapaas... niin tarraan kyllä korvasta kii ja ravistelen ;)

Mou Rire kirjoitti...

Maggie,

No okei sitten :p
Täytyy varoittaa Harria, että saatat alkaa roikkua sen korvassa, jos näet tupakan sen suupielessä :p

Maggie kirjoitti...

Jep, ja olen erittäin ilkeä, pahansisuinen korvakoru (joskin tyylikäs) ja haluan että korvan omistaja elää terveellisesti...saatan jopa pakottaa lenkille...

Mou Rire kirjoitti...

Maggie,

*nauraa* Tyylikäs, kylläh :p

Jape kirjoitti...

Se että Mikko ei kertaakaan (ilmeisesti) edes yrittänyt tulla luoksesti julkisella liikeneteellä, vaikkaonki kalliimpaa, kertoo jo paljon. Eikös se tullut sinulle yhtä kalliksi, kuin julkinen liikenne, kun kävit sielä kaksi kertaa? Ja Mikko ei käynyt kertaakaan?

Vaikka julkinen liikenne on Suomessa käsittämättömän kallista, eikä kannusta sen käytöön (vaikka viranomaiset näin luulee), niin luulisi edes kerran pari pääsevän liikkeele vaikka sitten julkisella liikentellä, jos toisesta välittäää?

No se siitä, se on mennyttä nyt, tuo Mikko nimittäin.

Toivotavasti tuon uuden jampan kanssa mene paremmin ja tasapuolisemmin kaikki.

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

Mikko kävi sen kerran, silloin helatorstain aikaan laivareissun takia. Ja jep, kertoohan sekin tosiaan, ettei halua moista summaa pulittaa VAIN siksi, että tulisi katsomaan ihmistä, josta oletettavasti välittää.

Keskustelin parin sisarukseni kanssa, jotka näkivät Mikon juuri silloin helatorstain aikaan. Kerroin, että meni mies vaihtoon. Toinen sanoi, että "ei se ollut kyllä sun juttus, sen yhden ja ainoan kerran mitä sitä näin" ja toinen totesi, että jokin siinä ihmisessä tökki hänen kohdallaan vastaan.

Ja kuten Maggie sanoi nämä kuultuaan - Mikko sai monta mahdollisuutta ja ryssi ne kaikki.

Uuden jampan kanssa menee erinomaisesti kyllä, paljon tasapuolisemmin. Kirjoittelen niistä vaihdossa parantuneista ominaisuuksista ihan omaan blogimerkintäänsä, täytyy tästä rientää valmistautumaan iltaan kun Hartsa tulee jälleen käymään ;)

liatia kirjoitti...

Jep, jos henkilä ei ole valmis uhrautumaan vähän vuoksesi, hän ei ole hulluna sinuun. Joillekin riittää pieni huomionosoitus silloin kun toiselle tekee mieli, toiset taas haluavat vähän enemmän.

Itse en olisi ikinä uskonut, että mies pyöräilee 15kilometrin matkan täydessä kaatosateessa luokseni yhden-kahden aikaan yöstä - niin kuitenkin kävi. Sellaista tulen tulevaisuudessakin haluamaan, ja itse tekisin samoin, jos olisin ihan sekaisin toisesta. :)

Toivottavasti löydät jonkun joka on valmis tekemään sinun eteesi enemmän kuin tuo yksi kurjake. :p Toivottasti silloin olet yhtä hulluna siihen poitsuun!

Mou Rire kirjoitti...

Liatia,

näinpä, näinpä. Ihana tuo kaatosadejuttu, sitä voi pitää kyllä jo meriittinä :)

Hartsan kanssa vaikuttaa kyllä lupaavalta siinä mielessä. Paljon on juteltu erilaisista asioista - tiedän hänen menneisyydestään ja taustastaan enemmän vasta reilu kahden viikon tuntemisen jälkeen (viikko netin kautta, viikko sitten perjantaina nähty ekan kerran) kuin tiedän/tiesin Mikosta melkein vuoden tuntemisen jälkeen. Kertoo kai jo jotain...

Jape kirjoitti...

liatia: "Itse en olisi ikinä uskonut, että mies pyöräilee 15kilometrin matkan täydessä kaatosateessa luokseni yhden-kahden aikaan yöstä - niin kuitenkin kävi. Sellaista tulen tulevaisuudessakin haluamaan, ja itse tekisin samoin, jos olisin ihan sekaisin toisesta. :)"

Mikäs mies tämä oikein on? Oletko hänestä blogissasi kertonut?

Hyvä, että sanoit olevasi valmis tekemään sanoin myös miehen vuoksi. Muuten olisin joutuntut hieman sanomaan... :)

liatia kirjoitti...

Mou Rire: Kertoo tosiaankin. :) Kertoo molemminpuoleisesta kiinnostuksesta.

Jape: "Mikäs mies tämä oikein on? Oletko hänestä blogissasi kertonut?"

Hemmo :<

Mou Rire kirjoitti...

liatia,

siitäpä. Ja tämä tuli eilen varmistettuakin, kuten uudesta merkinnästä käy ilmi.

Hmm. Ottaen huomioon miten Hemmon kanssa kävi, niin erikoista, että tosiaan toteutti tuon jutun aikanaan.