keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Hormoneja, houkutuksia ja hermojen menettämistä - ja miten nämä kaikki liittyvät toisiinsa

Naisten hormonit ovat sitten mukava asia.

Yeah right. Not always.

Olinhan tässä jo muutaman viikon ihan rauhallinen Mikon ja minun suhteen. Että kyllä tämä tästä, annetaan aikaa, hitaasti hyvä tulee etenkin tässä tapauksessa.

Sitten törmään Houkutukseen. Profiilini on edelleen näkyvillä eräässä treffipalvelussa ja sain sitä kautta yhteydenoton. Lisäsin tyypin meseen ja juttelimme. Ja tulemme erinomaisesti juttuun ja molemminpuolista kiinnostusta on ilmassa. Minä mietin jo, miten ihanaa olisi vain antaa mennä ja pyytää Houkutus tänne, nauttia toisistamme, tutustua uuden herran mieltymyksiin makuuhuoneen puolella ja... Hekumoin muistellessani viime vuotta, kun nämä äkkilähdöt ja kohtaamiset olivat mahdollisia.

Kroppani huutaa siis kokeilemaan uutta miestä. Omatuntoni kysyy vastaan:
"Jaajaa, mieli tekee. Mutta mitenkäs Mikko?"
Ah, niin. Mikko. Pääsipä melkein unohtumaan. Mutta vain melkein.

Jatkan jutteluani Houkutuksen kanssa. Hän ehdottaa tapaamista. Minä totean rehellisesti, että asia on nyt niin, että tapailen tällä hetkellä. Ja manaan samaan kirjoituspuuskaan, että tuntuu vain kovin epämääräiseltä tämä tapailu. Hän kysyy syytä ja selitän hänelle ympäripyöreästi tapailuani ja sen epävarmuutta. Hän kommentoi kertomaani saamiensa tietojen ja omien vastaavien kokemustensa perusteella - ja toteaa, että hänen mielestään kahden kuukauden tapailun jälkeen voi jo toiselta kysyä vähän tarkemmin, missä mennään ja onko menossa vakavampaan suuntaan.

Muutaman viikon rauhallinen ajanjakso oli tulossa siis päätökseensä ja aloin menettää hermojani jälleen, miettiessäni tilannetta. Ja kysyin Mikolta, mitä hän minusta tahtoo ja mitä hän tuntee. Pitkästä aikaa oikein hermoja raastava mesekeskustelu (kyllä kyllä, puhelimessa olisi paljon parempi hoitaa nämä, mutta kokemukseni perusteella en vain saa sanoja suustani silloin kun olisi tarve - ja tällä kertaa tarve tosiaan oli.)

Tunteitaanhan hän ei kerro kuin sitten jossain vaiheessa - tyypillinen horoskooppinsa miespuolinen edustaja siis siinä kohdin. Totesi vain, että ei hän tapailisi ketään, joka ei häntä kiinnostaisi. Sanoi, ettei tämänhetkisen työ- ja elämäntilanteensa vuoksi tee kovin kauaskantoisia suunnitelmia muuten kuin juuri sen mahdollisen työn ja koulutuksen sekä muksun suhteen. Sitoutuminen ehkä sitten joskus, kun kysyin siitäkin. Manasin Mikolle, että minua alkaa säännöllisin väliajoin vain rasittamaan, kun ei nähdä mitenkään säännöllisesti. Että tarvitsisin edes jotain, jonka varaan rakentaa ja miettiä asioita eteenpäin.

Vaikkei tuosta ilmaa puhdistaneesta pienestä meseriitelystä selvinnytkään paljoa mitään, minä rauhotuin uudestaan. Rauhoittaako sitten mieltäni se, että saan Mikon menettämään malttinsa myös, kun tenttaan häneltä asioita - silloin hän antaa itse asiassa hieman herkemmin vastauksia, pidempiäkin ja perusteltuja. Ja jotenkin se kiinnostavuusjuttu lämmitti mieltä, edes jotain tunnustusta tunteista.
Nyt sentään suunnitelmissa seuraava tapaamiskerta Mikon kanssa puolentoista viikon päähän, joten ainakin jotain etenemistä havaittavissa, ainakin näkemisen suhteen.

Kirosin ystävälleni tuota pientä riitaa seuraavana päivänä, että kyllä me naiset vaan ollaan outoja. Hän totesi syyttävänsä hormoneja - koskaan ei voi olla täysin tyytyväinen. Näinpä...

Entä Houkutus sitten?
Noh... edelleen olemassa.

6 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Tavallaan kinkkinen juttu, mutta toisaalta ei. Kyllä tuon Mikko -jutun tilanne pitäisi saada kohtapuoliin selväksi. Onko tapaamiset muuten pääasiassa sinun vastuulla, Mou Rire, vai liikkuuko se Mikko sinun suuntaasi koskaan? Meinaan että ei olisi epätasapuolista... ja näkisihän siinäkin toisen kiinnostuksesta jotain, jos ei viitsi tehdä mitään tapaamisen eteen vaan se on vain toisen harteilla...

Sen sijaan teemasta naisen hormoonit, niin ne on siitä ihmeelliset, että niiden "vaikutuksen" alaisena olevalta naiselta voi odottaa ihan mitä vaan :D

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

Joskus sitä huomaa, miten yksinkertaisella kysymyksellä saa toisen miettimään ihan toisella tavalla koko touhua taas. Tapaamisjärjestelyt nimittäin - minä olen aina ollut ehdottaja.
"Tulisitko tänne, onko sulla sillon vapaata, ku mullakin olis, voinko tulla sinne vai oletko kotosalla?"

Kun kysyin, tulisiko hän tänne täksi viikonlopuksi, kun minulla on vapaata. Vastaus oli, että ei ole rahaa.
Niinno, ei minullakaan sitä rahaa ihan älyttömästi ole ylimääräistä reissailua ajatellen.

Huoh. Saan tästä mojovan päänsäryn. Toisaalta voisi vain lakata miettimästä ja antaa mennä huomenna, kun Houkutus tulee käymään.

Heh, nainenhan on aina hormonien vaikutuksen alaisena. Kuukautiskierron aikana eri hormonien määrät vain vaihtelevat, joten vaikutuksetkin on erilaisia ;)

Jape kirjoitti...

Huono homma, jos ne tapaamisjärjestelyt ja ehdotukst on vain sinun harteilla, Mou Rire.

Kuinka suuresta etäisyydestä teillä oikein on kysymys kun se estää tapaamisen? paljonko sitärahaa oikein tarvitsee jos toista lähtee tapaamaan? Ei kai sitä paljoa tarvitse? Mihin muuhun sitä tarvitsee kuluttaa kuin matkakuluihin ja omalla autlla ne on suht'kot pienet verrattuna joukkoliikeneteen kustannuksiin. Ja meneehän kummallakin rahaa vaikka on kotona, eli ei se että siirtyy toisen luokse lisää kuluja muuta kuin maktakulujen osalta ja ei kait ne kauhean suuret ole? ja jos vierailu on vurottaista, niin silloin ne kulut ei kasaannu vain toiselle.

Voi kuullostaa tylyltä, mutta jos se Mikko ei ala löytää aikaa tapaamisille ja tulla myös sun luokse, voi olla että ei siitä sitten mitään tule...

No juu, naiset on tosian hormoonien vaikutuksen alaisena, mutta käykö ne aina käytöksen "tekosyyksi"? :)

Mou Rire kirjoitti...

Jape,

Etäisyyttä on vajaa 200 km. Omalla pikku autollani edestakainen matka vie reilu puolen tankkia bensaa, eli jossain 25-30 € tietämillä liikutaan. Ei siis mitään kovin paljoa - linja-auton tai junan kustannuksia en jaksa edes ajatella.
Ajoaikaa kertyy reilu pari tuntia suuntaansa. Ei siis ihan viitsi illaksi vain lähteä käymään, vaan siellä sitten aina mieluusti viettäisi aikaansakin yön-pari.

Ja jep, kuulostaahan se tylyltä. Ja ihmettelen, että miksen itse sitä aiemmin ole tullut miettineeksi, vaikka olen samasta aiheesta saarnannut kaukosuhteissa jossain vaiheessa eläneille kavereilleni...

Tällä hetkellä jotenkin aika tylsä olo muutenkin koko touhuun. No, viikon päästä vielä. Kiskotaan muutamia asioita ulos miespoloisesta (miksi poloinen - kun suutun ja alan vaatia vastauksia, niin isompikokoinenkin mies alkaa myötäillä kummasti, menen kuulemma sen verran pahan näköiseksi) ja laitetaan joko asialle piste tai sitten ajatusviiva.

Eihän ne tekosyitä ole, vaan ihan oikeita syitä tietysti ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ei millään pahalla, mutta ei tuo Mikko ole sinusta kiinnostunut. Hän ei edes ehdottele tapaamisia (saatika että yrittäisi järjestää niitä) ja saat itse aina järjestää itsesi hänen luokseen, jos haluat tavata. Seura hänelle tietenkin kelpaa sitten kun vaivaudut paikalle. (Muulloin hän viihdyttää itseään muiden naisten kanssa, usko pois.)

Anna palaa Houkutuksen kanssa! :) Kertomasi perusteella Mikon kanssa ei tuon valmiimpaa tule. Hupiseksiä hänen kanssaan on vaikea harrastaa, kun itse olet ihastunut häneen. Sinuna siirtäisin hänet kansioon "menneisyys".

(Voihan niitä hormoneiksikin nimittää, kun alitajuntasi yrittää kertoa sinulle että mikä on homman nimi.)

Tiina

Mou Rire kirjoitti...

Tiina,

Tähän tulokseen itsekin päädyin asiaa ihan järjellä miettiessäni.

Ja annoin palaa... ;)